Houvast voor jongeren en hun gemeenten - Bekijk ons aanbod!
 
Bekijk in uw browser
 
 
Beste ,
 
Blij en dankbaar zijn we jou te kunnen melden dat we per 1 april een nieuwe directeur aan boord krijgen. Het bestuur heeft de heer Jan Kranendonk uit Wekerom in deze functie benoemd. Hij zal daarmee de heer Gert-Jan Baan opvolgen, die als interim-directeur heeft waargenomen. Wellicht heb je ons persbericht al in diverse media voorbij zien komen? Welkom Jan!
 
Inspiratie voor jezelf, jongeren en de gemeente...
NB: de klikbare foto's verwijzen naar extra content, als posters, filmpjes en onze sociale media
 
 
TOV on tour!
 
Vijf TOV-avonden dwars door NL voor tienerclubs en  catechesegroepen. Vol te gekke spellen, lekker eten en goede inhoud, zingen en ontmoeten.
 
Info en aanmelden
 
Race door Europa
 
Een nieuw 18+ avontuur! Schrijf je in met jouw 'barrelauto' en team.  Beleef een roadtrip dwars door Europa voor het goede doel.
 
Info en aanmelden via Arjen van Gent
 
Scholierenweekend
 
Yes! Je kunt je nog net aanmelden voor het scholierenweekend in februari. Natúúrlijk willen jij, je vriend(in)en, of uw kinderen daar bij zijn!
 
Info en aanmelden
 
 
 
Houvastavonden
 
Volg je dit jaar belijdenis-catechisatie, of heb je recent belijdenis gedaan? Ben je op zoek naar verdieping van je geloof? Of bent u predikant van een belijdenisgroep? Kom dan naar één van onze Houvast-avonden in februari. Hoofdthema is dit jaar ‘gelovend volhouden’. Naast inhoud en muzikale omlijsting, is er ook ruimte voor ontmoeting.
 
Info en aanmelden
 
VBW-lancering
 
Op za. 10 feb. start alweer de 2e VBW-instructie in Ridderkerk! Wilt u de VBW (Vakantie Bijbel Week) ook dit jaar in uw gemeente weer sterk neerzetten? Kom dan naar één van de instructiedagen of -avonden. Wij inspireren uw vrijwilligers en reiken goede werkvormen aan om praktisch en creatief mee aan de slag te gaan. Korting op materialen!
 
Instructie-data VBW
 
Voor ouders/tieners
 
Dit laatste deel in de serie ‘Voorleven – in gesprek over opvoeden en geloven’ is speciaal voor ouders van tieners in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Programma’s rondom identiteit, keuzes maken, persoonlijk geloof, seksualiteit en loslaten komen aan de orde. Met dit boek biedt de HGJB handvatten voor ouders van tieners om in gesprek te gaan met elkaar. 
 
Info en bestellen 
 
 
Diaconaal project 'Open je ogen'
 
Bent u als gemeente al aan de slag met het Diaconaal project van de HGJB & GZB? Veel gemeenten wel; geweldig! Zie de speciale website voor inspiratie, filmpjes, materialen en downloads. En de actiesite voor wat Nederland doet om geld op te halen voor de bloeiende, maar verdrukte kerk in Egypte.
 
Kijk snel op Diaconaalproject.nl voor inspiratie!
 
 
2e editie HGJB volleybaltoernooi!
 
Dit jaar hopen we weer 20 teams te verwelkomen in het van Lodensteincollege in Amersfoort. Let op! Vol = vol ;)
 
Info en aanmelden
 
 
 
Bijbelleesfolder Jaarthema
 
Wat zien we als we echt goed kijken? Als we proberen te kijken zoals God de dingen ziet? Die vragen staan centraal in de nieuwe bijbelleesfolder ‘Open je ogen’. De folder sluit aan bij het jaarthema en het diaconale project van de HGJB - bijvoorbeeld voor een bijbelleesweek - maar is ook los daarvan te gebruiken aan tafel en voor kinderen.
 
Info en bestellen
 
Cursus Jeugdpastoraat
 
Op 1, 7 en 15 februari organiseren wij in Alblasserdam de basiscursus Jeugdpastoraat. We trainen startende jpt'ers en jeugdleiders in 3 avonden op de belangrijkste elementen van het pastorale werk, als gespreksvoering, geloofsontwikkeling en reflectie. Snel aanmelden om nog aan te haken bij deze waardevolle cursus!
 
Info en aanmelden
 
Inspireer je ook via onze sociale media!
HGJB - HOUVAST VOOR JONGEREN EN HUN GEMEENTEN
Herkenbaar - Levensecht - Inspirerend - Deskundig
 
Prins Bernhardlaan 1, 3722 AE, Bilthoven
Bereikbaar via 030 - 228 54 02 / info@hgjb.nl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze mailing is verzonden naar scriba.derank@gmail.com
U ontvangt deze mailing omdat u in ons relatiebestand staat, en/of eerder een product of dienst af nam.